Tuesday, August 29, 2006

Kedd este

Biszmilláhir-rahmanir-rahím.
Asszalamu alajkum wa rahmatullahi wa barakatuh.
Sok szertettel köszöntök mindenkit, kedd este. Úgy volt, hogy ma bepótolunk egy elmaradt akaid órát, de a tanárunk nem jött. Ezért én most írok nektek, a lányok pedig gyakorolnak: a Kurajs szúrát, illetve a Rabbena fohászokat. Néha bekiabálok, h. nem heszab hanem hiszab, de amúgy egyedül is ügyesen tudnak gyakorolni alhamdulillah.
Ma reggel jöttem vissza a kurzusra, a hétvégét és hétfőt végigdolgoztuk alhamdulillah, de még közel sincs kész minden. Fohászkodjatok értünk.
Már csak 2 nap van hátra, ez érződik is a tanárok pánikszerű hangulatán, ahogy egyszerre akarnak megtanítani illetve bepótolni mindent. Közben meg mindenkin érződik már a fáradtság, és egyre nehezebben mennek a dolgok.
Én nagyon furcsán érzem magam, mennék is meg nem is, de persze mindenképpen mennem kell. Vasárnap találkoztam Oszmán Efendivel (kétszer is), és sokat beszéltünk a magyarországi hizmetről. Képzeljétek, egész mondatokat beszéltem vele törökül. És ami még jobb, megértette, és én is azt, amit ő mondott. Eléggé aggódom amiatt, h. otthon elfelejtem mindazt a töröktudást, amit itt sikerült felszednem…
Elmondanám még, a lányok és saját rokonaim megnyugtatására, h. Isztanbulban nincsenek merényletek, nagy nyugalom van, és nem történik semmi. Már érezni, hogy jön az ősz. Ma a lányok a kertben előbb több ruhát vettek fel, majd közölték, h. jöjjünk fel a szobába. A kertben a platánfáról is egyre több levél hull. Délelőtt végig olyan hangulat volt, mintha bármelyik pillanatban beborulhatna és elkezdhetne esni az őszi eső. Aztán délutánra az idő a figyelmeztetés után összeszedte magát, és belehúzott: nagyon meleg lett, és még most is az van. De a növényeken, az égen, mindenen látni lehet, hogy azért jön már az ősz.
Elmentek a lakótársaink, de jöttek helyettük újak: konyai lányok, vallási egyetemen tanulnak Konyában, ide csak látogatóba jöttek pár napra. Aranyosak. A felettünk levő lakásból elmentek az azeriek, furcsán csönd van. Egyre többen mennek amúgy, pénteken nemcsak nekünk, hanem mindenkinek véget ér a kurzus, már most mindenhol összecsomagolt bőröndökbe botlik az ember.
Nem is nagyon tudok most mást írni, megyek insallah az ekonomiba, és feltöltöm a leveleket.
Azeretnépk még mindenkit figyelmeztetni arra, hogy szeptember 9-10 szeminárium! Gyertek insallah, sokáig nem találkoztunk, jó lesz pár napot együtt tölteni. Mindenkit sok szeretettel várunk. Szerintem még előadónak is lehet jelentkezni.
Szokás szerint mindenki üdvözöl mindenkit. Fohászkodjatok értünk insallah. És a Mindenható Allah segítsen mindannyiunkat, és az Ő áldása legyen a Prófétán, a családján és a társain.
Halima

No comments: