Thursday, August 24, 2006

Csütörtök délután

Biszmilláhir-rahmanir-rahím.
Asszalamu alajkum wa rahmatullahi wa barakatuh.
Üdvözlünk mindenkit az utolsó előtti hét vége felé. Csütörtök van, éppen nem történik semmi különös, a szokásos csütörtök délutáni hangulat van. Szerda Oszmán Efendi előadásának a napja, olyankor mindenki nagyon pörög, és a kurzus tele van vendégekkel. Pénteken meg hazamennek azok, akik hétvégén nem maradnak a kurzuson, akkor meg azért van nyüzsgés. A csütörtök, a kettő között, olyan semmilyen nap, amikor már mindenki a hétvégét várja.
Ezen a hétvégén én nem leszek a kurzusok insallah, mert közvetlen főnökömmel néhány fordításon kell dolgoznunk. Szóval holnap valamikor elmegyek innen insallah és csak vasárnap este jövök vissza. A lányoknak próbálok valami programot találni, ha valaki megy valahová, akkor becsatlakozhatnának insallah. Ha nem, akkor kénytelenek lesznek a kurzuson maradni egész hétvégén, annak viszont előre látom, h. nem nagyon fognak örülni. Sajnos Burszába nem tudunk menni, mert csak az azerieknek van hely a kisbuszban, nekünk már nem maradt. Elif hodzsa, az osztályfőnökünk pedig egész hétvégére Burszában marad a barátnőinél insallah, tehát nem tudja vinni a lányokat sehova. Insallah mutatkozik valami megoldás, fohászkodjatok értünk kérlek.
Tegnap közvetlen főnököm elvitt iftárra egy étterembe (innen 5 perc kb.). csirkenyársat ettünk, ami remek volt. Mikor visszaértem a kurzusra, elkaptak a… tatárok! (Volt köztük egy csecsen is.) És hurcoltak a kiskonyhába, h. tatár főzőnapot rendeztek, és feltétlenül meg kell kóstolnom a dolgokat. A dolgok remekek voltak, de az ételnek a felét már az étteremben el kellett csomagoltatni, mert nem bírtam megenni. A tatár dolgok pedig olyan nomád, pusztákat és száguldó lovasokat idéző dolgok voltak: nagyon kevés tésztákban kisütött nagyon sok birkahús. Ettől függetlenül ettem belőlük, ennek eredményeképpen fél 1-kor még nem aludtam. Az egyik dolog (kis tésztakosárka, ami meg van töltve… na mivel? Csak nem… birkahússal) receptjét elkértem, és majd csinálok nektek insallah. Tényleg finom, csak egyéni kezdeményezéssel a birkát szerintem feleannyi csirkével fogom helyettesíteni insallah.
Most szólalt meg az ezán a délutáni imára. Ima után insallah megyek internetezni.
Szokás szerint mindenki üdvözöl mindenkit. Fohászkodjatok értünk insallah. És a Mindenható Allah segítsen mindannyiunkat, és az Ő áldása legyen a Prófétán, a családján és a társain.
Halima

No comments: