Monday, July 09, 2007

Beragadtunk

As-salamu alaykum wa rahmatullahi wa barakatuh.

Talán csodálkoztok, h. miért írok ilyen gyakran, de azért mert, itt van Iternet, és nem tudom, h. a továbbiakban is lesz-e.

Ma Üsküdarban beragadtunk. egy 30 személyes kisbusszal járunk-kelünk, és Üsküdar utcáin többynire még személykocsivan is művészet közlekedni. NAgyon szűk, macskaköves, brutális meredek utcák. És ma az egyik sarokra úgy parkolt le egy kisbusz, hogy nem tudtunk tőle kanyarodni. A sofőr az utolsó pillanatig próbálkozott, addig, amig az két jármű a szó szoros értelmében egymásnak szorult. akkor megállt, és se előre, se hátra, mert ez persze a lejtő tetején történt, és ha kiengedi a kéziféket, h. bármerre is elinduljunk, akkor már akár 5 centi gurulástól is elvisszük a másik buszt...

Kb. fél órát álltunk és dudáltunk... Amit a környék lakossága érdeklődve nézegetett, az ablakokba és erkélyekre könyökölve. aztán a soför kiszállt, én már azt hittem, h. elege van, és otthagy minket buszostól, de nem, bement a parkba, keresett két nagy követ, és a kerekek alá passzírozta, h. ne guruljunk le... és így végül is ki tudtunk hátrálni a helyzetből, és csak mintegy félórás késéssel érkeztünk a másik kurzusra, amelyről, ha jól emlékszem, már bátorkodtam említést tenni. pont a naplementi imára értünk haza.

Holnap insallah 8-ra jön értünk a busz, és megyünk a kurzusra, a "sajátunkra", merth. vége a szórakozásnak, és jön a munka. kezdődik holnap a tanfolyam. még nem tudom, hányan leszünk, és mit fogunk tanulni, de insallah majd tudósítok.

És most, szokás szerint, jöjjön a gyik, ami még mindig nem egy pikkelyes állat, hanem a gyakori kérdések:

0. Jól vagyunk, elhamdulillah.
1. Nagyon meleg van most éppen.
2. Nincs semmi robbantáshoz hasonló esemény sem. A legközelebbi hasonló dolog az volt, h. valaki elejtette a poharakkal teli tálcát a konyhában.
3. A dinnye kb. 40-50 ft-nak megfelelő lírától indul. Én csak egyszer ettem, az jó volt, de azóta még mindig nemigen tudok enni.
4. Hárman vagyunk most magyarok, de egyikünk szerdán hazamegy insallah.
5. Nem ettem még fagyit. Tegnap volt, de nem tudtam enni belőle.

No, emgyek insallah, valai esemény készülődik. Üdvözlünk mindenkit, és amit lehet, megint jelentkezem insallah. a Mindenható Allah vezessen minket, és az Ő áldása legyen a Küldöttön, a családján és a Társain.

Halima

No comments: