Monday, July 14, 2008

Beszámoló:)

As-salamu alaykum,

Sok szerettel üdvözlünk mindenkit 2008 első beszámolójában! éppen gemlikben ülünk egy kertben, és kb 1 óra múlva indulunk Bursába, mert onnan megy a buszunk insallah Konyába, 22:30-kor. most ettünk egy halom szabad tűzön grillezett köftét, és fogtam 1 hatalmas, sziszegő bogárkát. a házigazdánk meg most hozott rengeteg szedret.

Az eddigi dolgaink teljesen máshogy alakultak mint terveztük, elhamdulillah, ennek ellenére jól vgyunk és jól érezzük magunkat. Nem volt földrengés :) és egyéb katasztrófa sem. Isztanbulban voltunk csütörtökig, onnan Gemlikbe jöttünk, és azóta 1, Burszában eltöltött napot kivéve itt is voltunk, 2 különböző helyszínen. Illetve ma elmentünk egy közeli kisváros strandját megtekinteni, hát, hagyjuk...

A lányok a következőt üzenik:
"Hiányoztok, és menjetek szohbetre keddenként. Strandra viszont ne menjeteket. És locsoljátok a virágokat." És Afra szerint még a virágokat is locsoljátok...

Az idő rettenetesen meleg, 37-38 fok, az a pozitívuma viszont megvan, h. mindig fúj a szél, ezért annyira nem érezni. Isztanbul gyönyörű, mint mindig, és én személy szerint nagyon várom Konyát. Holnap reggel érünk oda insallah, kb. 10 óra a buszút Bursából.

Eddigi itt-tartózkodásunkat leginkább a vendégeskedés és a mérhetetlen mennyiségű étel és édesség elfogyasztása jellemezte. emellett voltunk persze mecsetekben is :) különösen Isztanbulban rengeteget mentünk.

Konya után insallah visszatérünk Isztanbulba. Én még 2 hetet itt leszek insallah. nem tudom, hogy lesz internetem, de ha tudok, insallah írok ide a blogrA. TI MEG KOMMENTELJETEK NEKÜNK INSALLAH :).

Most hoztak kábé másfél köbméter sütikét a néhány mázsa köfte után, úgyh. kilépek. Ne feledkezzetek el rólunk a fohászaitokban. A Mindenható Allah segítsen minket, és az Ő áldása legyen a Prófétán, a családján és a társain.

Halima

2 comments:

Anonymous said...

A.s.w.r.! Köszönjük a beszámolót! Ahogy elképzelem elég vicces, hogy felkeltetek egyik reggel és közölték veletek hogy a mai program egy strand megtekintése :-)
Itt esik éppen, tegnap is esett, és még néhány napig fog is esni.
Jó utat nektek Konyába, együttérzésem a 10 órás út miatt, insaAllah kényelmes buszotok lesz.
Allah vigyázzon rátok és fohászkodjatok ti is értünk kérlek. Hamide

Anonymous said...

Wa aleikumu assalam wa rahmatul lahi wa barakatuh kedves Halima testvérem és kedves kint tanuló többi magyar és nem magyar testvéreim!
Köszönöm a szép beszámolót, teljesen jól el tudtam képzelni, mintha én is veletek lennék. Itt most nincs 38 fok, sok eső esik, sokszor borús az ég. Késő szeptemberi időjárás van. (Úgyhogy strandra nem megyünk :). (Na meg amúgy se). Mashallah a kényszerpihenőm miatt teszbi és gyöngyfűzéssel vertem el az időt, s most már, azt találtam ki, hogy a Youtobe-n kerestem dalokat Allah 99 nevével, és próbálgatom énekelgetni velük együtt. Néhány már egészen jól megy. Insha Allah, ha majd eljöttök hozzám, megmutatom. Remélem, jól érzitek magatokat, és jó sokat tanultok, bizony biztosan sok mindent fogok tudni tanulni tőletek insha Allah, mint ahogy eddig is. Alhamdulillah, már nem vagyok lázas és a menetsebességem is a kétszeresére nőtt. Még mindig kell szednem gyógyszereket, mindig mást írnak föl. Insha Allah rendbe jövök. Hamdulillah, hogy tudok írni nektek. Sok szeretettel:
Gabi