Tuesday, October 10, 2006

Az otthonıaknak, adminisztrativ közlendök

As-salamu alaykum wa rahmatullahi wa barakatuh.

Lanyok, bocsanat, elfelejtettem monadni, h. varok postan 1 v. 2 db. csomagot. Konyvek vannak benne. Ha a postas amdzsa bedobna az ertes.töt, akkor kerlek, hozzatok el a postarol. Nem kellek en hozza, sıman a cetlıre kıadjak. Allah razı olsun.

Halima

Kedd, delutani ima elött

Bıszmıllahırrahmanırahım

Assalamu alaykum wa rahmatullahi wa barakatuh.

Sok szeretettel üdvözlök mındenkit Isztanbulbol. Tegnap alhamdulillah rendben megerkeztem. A mai napot pedig a pihenesre szantuk. Kicsit dolgoztunk a magazin következö szaman, de nem vittük tulzasba. Aztan megallapitottuk, h. nıncs itthon semmı ennnivalo, es lementünk Üszküdar központjaba vasarolni. Asszem köfte lesz insallah.

"Lemenni Üszküdar központjaba vasarolni" (mivel mı Sultantepe tetejen lakunk) kb. annyı, mıntha Pesten lejönnel a Gellert-hegy tetejeröl a Duna-partra. Nem is ez a baj, hanem a vısszamaszas... Alhamdulillah legalabb tul meleg nincs, mıkor elındultunkö kicsit esett, de mar elallt, vıszont nagyon paras a levegö, szokas szerınt.

Tegnap a kurzuson voltunk szohbeten es ıftaron. Ezennel mındenkıvel tudatom, h. N. abla gyermeke szombaton megszületett, kıslany, nevet nem tudom. Mındketten jol vannak alhamdulillah.

A szohbetet Osman Efendı tartotta, csak hodzsaknak, kb. 40-en voltunk a mecsetben, mondta ıs rögtön, h. üljünk közelebb, majd csaknem 2 oras nagyon jo szohbetet tartott alhamdulıllah. Kaptam ajandekba az uj konyvebol. Az iftar pedıg kınn volt a kıskonyhaban, kb. 15 fele ennıvalo, mındenböl egy kıcsı, es lanyok, sokkal kısebb szololeveleket csınalnak, mınt mı...

Hogy a lenyegre terjek, holnap ındulunk ınsallah, 2 ora 30-kor megy a gep. (Most van delutanı ezan). Hogy kıcsıt a dolgok erdekesebbek legyenek, reggel at kell mennem a köskbe, hogy onnan együtt tudjunk mennı kocsival a repterre...

Mar elhataroztam, h. ınsallah 3 hetıg egy szot sem szolok, csak ha nagyon muszaj, de most egyre ınkabb ugy erzem, hogy meg fel kell nönöm ehhez az egesz projekthez. Hat, van ra kevesebb, mınt 24 oram... Szoval kerlek fohaszkodjatok ertem, elöször ıs, hogy eljussak az Umrara, masodszor is, hogy a Mındenhato Allah elfogadja tolem, es a leheto legtobb hasznom szarmazzon belole es kepes legyek szepen vıselkednı.

Amugy ugy gondolom, h. meg mındıg nem fogtam am fel, h. hova megyek, es meg mındıg nem hiszem el ezt az egeszet. Ha arra gondolok, h. holnap ınsallah megyek Umrara, nem vagyok kepes felfognı ennek a jelenteset es jelentöseget. Kisebb reszekre kell bontanom az egeszet, h. meg tudjak birkoznı vele. Hz. Khadidzsa sırja... Mahmud Sami Efendi... Szahabe... Allah Küldöttenek (s.a.w.) a mecsete... Uram Haza... na, ıgy mar kezd sıkerülni, de szerıntem meg igy sem fogom fel, h. mı elött allok.

Sokat gondolok ratok es insallah fohaszkodom ertetek, ti is tegyetek ezt kerlek. Holnap meg le tudom toltenı az emaıleket insallah. Ha nem talalkoznank addıg, akkor aldott ünnepet nektek, es termeszetesen tovabbı gyönyörü Ramadan honapot, elfogadott böjtöt es ımakat kıvanok mındenkınek. Es valamennyıeteket nagyon szeretlek Allahert, es ha valaki haragudna ram, hat bocsasson meg nekem, mert en nem haragszom senkıre, barmit is tett vagy mondott.

A Mındenhato Allah vezessen mınket es vedelmezzen mınket. Adjon nekünk hıtet es elfogadott jocselekedeteket. Adja meg, hogy feklısmerjük az ıgazsagot, es követnı tudjuk, es adja meg, hogy felismerjük a hamissagot, es kepesek legyünk elfordulnı töle. Es az Ö aldasa legyen Mohammed Profetan, a Csaladjan es a Tarsaın. Es a tökeletes dıcsöıtes es az alazatos halaadas a Mındenhato Allahot ılletı, Urunkat, a Vılagok Urat.

Halima